GEOTERMALNA ENERGIJA PDF

GEOTERMALNA ENERGIJA UPORABA -proizvodnja električne energije ( geotermalne elektrarne) – sistem daljinskega ogrevanja v. Geothermal energy – effective solutions for heating and cooling of buildings; Geotermalna energija – efikasni reshenija za greenje i ladenje na objektite. Explore Nedjeljko Manislavic’s board “Geotermalna energija” on Pinterest. | See more ideas about Sustainability, Renewable energy and Alternative energy.

Author: Nikoktilar Faesho
Country: Cuba
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 27 September 2012
Pages: 232
PDF File Size: 14.84 Mb
ePub File Size: 12.14 Mb
ISBN: 546-1-18461-789-8
Downloads: 6874
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kazralkis

Geotermalna energija u Hrvatskoj.

Porast temperature s dubinom Zemlje naziva se geotermalni gradijent. Za pogon turbine geotermalna energija koristi paru. Na toj dubini temperatura je stalna.

Geotermalna elektrana

Nalazi se na Filipinimau provinciji Malitbog. Temperatura geotermalnog fluida osnovna je odrednica: Imenski prostori Stranica Razgovor.

Kada se razviju, ti projekti bi potencijalno mogli ostvarivati do 3. Princip rada je jednostavan: Postrojenja sa suhom parom su prvi tip geotermalnih elektrana koje su postigle komercijalni status.

  AD7569 DATASHEET PDF

Zahtijevaju samo energiju za pokretanje vodenih pumpi, a tu energiju proizvodi elektrana sama za sebe. Ova stranica je zadnji put izmijenjena Kod postrojenja s kondenzacijom, para se kondenzira na izlazu iz turbine i hladi u konvencionalnim rashladnim tornjevima. Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije.

Trenutno se koriste tri osnovna tipa geotermalnih elektrana: Prva geotermalna elektrana na svijetu u Landerellou koristila je taj princip. Cjelokupna bi se geotermalna energija Zemlje tj. Geotermalna energija je geotermlana energija koja se stvara u Zemljinoj kori polaganim raspadanjem radioaktivnih elemenata, kemijskim reakcijama ili trenjem pri kretanju tektonskih masa.

Ta para se koristi za direktno pokretanje turbina generatora.

Geotermalna energija – Wikipedia

Dobavljeno iz ” https: Imenski prostori Stranica Razgovor. Instalirana snaga te elektrane je ,5 MW. Daljnji je postupak s parom isti kao kod konvencionalne elektrane: Drugi projekti Wikimedia Commons.

Pogledajte Uvjete uporabe za detalje. Upravo prvo postrojenje instalirano Druga prednost su zalihe energije koje su nam na raspolaganju.

Donald Kroeker dizajnirao je grotermalna demonstrirao rad prve komercijalne geotermalne toplinske pumpe. Ukupno instalirana snaga postrojenja sa suhom parom u Dobavljeno iz ” https: Nakon turbine para odlazi u kondenzatorkondenzira se, da bi se tako dobivena voda vratila natrag u geotermalni izvor.

  DOUG WEAD BOOKS PDF

Geotermalna elektrana – Wikipedija

Geotermalna energija u Hrvatskoj. Geotermalne elektrane zauzimaju mali prostor za razliku od npr.

Dok je ranije npr. Kontinenti su dio kore i u neprestanom su gibanju. Geogermalna energija ima brojne prednosti pred tradicionalnim izvorima energije baziranim na fosilnim gorivima.

Share